Szökőév > Naptár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szökőév > 6 weboldal. Kategória leírása: A szökőév egy olyan év, amely több napot tartalmaz az év megszokott hosszánál.
Szponzorált linkek
Szökőév - csillagászati portál
http://csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/egyetemes_naptartortenet_es_kron ...

Négy év után 2004-ben ismét egy nappal többet írunk február végén, amelynek lényegét az emberek többsége ismeri, de a naptárprobléma magyarázatára már kevesebben emlékezünk. Földünk egy tengelyforgását a Nap két egymást követő delelése határolja és a közöttük eltelt időt őseink napnak nevezték. Ezt az időtartamot ma is valódi nap elnevezéssel illetjük, amelynek hossza nem állandó az év folyamán.

Szökőév - csillagászati portál
Szökőév és szökőnap
http://www.katolikus.hu/szentek2/NAPTAR/00000012.HTM

Szökőév esetén a február 24. szökőnap. Ilyen években a névnapok beosztása egy nappal eltolódik, vagyis a 24-i névnapok 25-ére, a 25-i 26-ára (és így tovább) kerülnek. Végül a 28-iak 29-én lesznek ünnepelve.

Szökőév és szökőnap
Szökőév
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=21884&a_id=360705&h_id ...

Az évszakok és a csillagászati események nem egész számú napok szerint ismétlődnek, ezért a naptár, ami ugyanannyi napot tartalmaz, minden évben elcsúszik a világ eseményeihez képest. Ha időnként beillesztünk egy plusz napot az évbe – vagy egyéb módon időnként módosítunk az év hosszán – akkor ez a csúszás korrigálható.

Szökőév
Szökőév kalkulátor
http://www.naptarak.com/naptarak_szokoev.html

A mai értelemben vett szökőév eredete egyidős az 1582 októberében bevezetett Gergely naptárral, amikor is felismerve a Julián-naptár szerinti időszámítás mintegy tíz napos késését a civil naptár és a csillagászati időszámítás között, XIII. Gergely pápa naptárreformot hajtott végre, melynek egyik fő eleme a csillagászati időszámítás és a civil naptár közti különbségek hosszú távú szinkronizációja. Ennek értelmében meghatározott időszakonként a második hónap végét egy szökőnappal toldották meg.

Szökőév kalkulátor
Mikor van szökőév?
http://blog.btamas.hu/2009/mikor-van-szokoev/

Szökőévek a következők: minden néggyel osztható év, kivéve a százzal is oszthatókat. Szökőévek viszont a 400-zal osztható évek. Vagyis a százasra végződő évek közül csak azok szökőévek, amelyek 400-zal is oszthatók

Mikor van szökőév?
Miért február 24-e a szökőnap
http://network.hu/agnia/blog/%C3%A1gi-blogja/miert_februar_24e_a_szokonap-6964

2008 szökőév, hossza 366 nap, amit hagyományosan egy szökőnap "betoldásával" oldunk meg. A szökőnap azonban nem február 29-ére, hanem 24-ére esik, aminek naptártörténeti okai vannak.

Miért február 24-e a szökőnap
Hirdetések
Oldal leírása
naptar.wyw.hu: Naptár katalógus, naptárak. Naptár készítés, naptárkészítő programok és cégek, gyűjtemény a naptárakról.
Gyűjteményünkben 83 válogatott Naptár katalógus témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 83 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 1105