Római Naptár > Naptár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Római Naptár > 4 weboldal. Kategória leírása: Római Naptár: A rómaiak naptáruk létrejöttét Romulusnak tulajdonították.
Szponzorált linkek
Ókori római naptár
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93kori_r%C3%B3mai_napt%C3%A1r

Julius Caesar Kr. e. 46-os reformja előtti római naptárról nem tudunk túl sokat. A legősibb római naptár egy empirikus úton keletkezett parasztkalendárium volt, melyet a hagyomány még magához Romulushoz kötött. Ez a naptár állítólag 10 hónapos és 304 napos volt, istenekről, generációkról és egyszerűen a hónapok sorszámneveikről kapták nevüket.

Ókori római naptár
Római időszámítás
http://www2.szepmuveszeti.hu/hyperion/lexikon.php?s=r%C3%B3mai%20id%C5%91sz% ...

A római naptár fejlődésében csillagászatilag három szakaszt különíthetünk el. Az első, az ún. lunaris, vagyis kizárólag a holdfázisokra épülő naptárat a hagyomány szerint Romulus, Róma alapítója és első királya alkotta meg, a következőt, az ún. lunisolarist, amely a holdfázisok mellett már a nap éves pályáját is figyelembe veszi, s amelyet a rómaiak egészen Iulius Caesar koráig használtak, Numa Pompilius király nevéhez kötik, a solaris naptárat pedig Iulius Caesar vezette be, amelyet az ő nevéről Iulianus naptárnak neveztek el.

Római időszámítás
A Római naptár kialakulása
http://www.romaikor.hu/index.php?p=cikk&a1=3&a2=16&id=2

A Caesar reformja előtti római naptár rendjét csak hiányosan ismerjük. A római hagyomány szerint első naptárukat még a városalapító Romulus király alkotta meg. Ez tízhónapos, egyes közlések szerint 304 napos évet vett alapul.

A Római naptár kialakulása
A római naptár
http://www.freeweb.hu/torch2/Time/romai.htm

Rómát Romulus és Remus alapította időszámításunk előtt 753-ban. Ez 10 hónapból állt, amelyikből 6 hónap az 30 napos volt, 4 hónap pedig 31 napos. Márciussal keződött az év és decemberrel fejeződött be. A téli hónapokat - amikor senki sem dolgozott - nem számolták.

A római naptár
Hirdetések
Oldal leírása
naptar.wyw.hu: Naptár katalógus, naptárak. Naptár készítés, naptárkészítő programok és cégek, gyűjtemény a naptárakról.
Gyűjteményünkben 83 válogatott Naptár katalógus témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 83 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 1105